Franci tükre (részlet – monológ a férfiakról)

 

Csak tudnám, hogy az a sok férfi miért úgy van kitalálva, hogy a női nemet ostromolhassa.
Igen bevallom, jólesik annak tudata, hogy a magamfajta úri kisasszony mind a tíz ujjára való hódolóval el van
látva, de azt is be kell vallanom, hogy ez a tudat igen terhes is tud lenni.
Először is zavarba ejtő. Mert jó a sok férfi jelenléte az életemben, de igen el szoktam gondolkodni azon, hogy akkor az én hűségem meglétét is megkérdőjelezi eme valóság.
A babszijaim elmondták, hogy addig, még nem csókolom meg az általam szeretett férfit, addig nem beszélünk szerelemről. Mert, hogy a csókot, a szerelem nemes érzése váltja ki a lányból. Azt mondják, a férfi az más, mert a férfi az hódítani akar és a hódítása jeléül csókolózik ezzel is, meg azzal is. Na, én ilyet nem szeretnék, hogy olyan férfi találtasson meg engem az életem során, aki a hozzám címzett jóságokat és szép beszédet más lányok hódítására is felhasználja. Ezért is vagyok óvatos. Édesapa is megmondta, hogy ennek a világnak addig van erénye, még a magamfajta Sichermann Francik megtartják női mivoltukat a férfitársadalom előtt és kicsikarják azt a már kihaló félben lévő tulajdonságukat, hogy egy nőt meghódítsanak. Manapság már csak nyúlánk férfiak vannak, akik férfiúi tulajdonságukat nem találják, és asszonyi hisztériával állíttatnak egy kapcsolatban.
Vagy pedig férfiasságukat durva valóban mutatják meg a női nem kezelése folytán.
Ha én lennék a tanáruk, akkor elmondanám nekik, hogy kedves férfiemberek, itt az arany középutat kell megválasztani. Mégpedig, hogy a női nemmel való szembenállás és annak kezeltetése oly módon szükséges megtörténjen, hogy azt az ősi férfierőt, ami bennük lüktet, használják úgy, hogy nemes finomsággal állíttassanak a női lélek felé.
Na, ilyet nem találtatott nekem még a Mindenható.
Ezt persze édesapa nem is bánja. Bár szokta mondani nekem, hogy makrancosságodban magadra maradsz a világ előtt kislányom, de utána azonnal hozzá is teszi, hogy ha ez a feltétele annak, hogy megtartsd női erényedet és azt a lelkületet, ami benned van, és az pedig édesanyádra emlékeztet, akkor inkább várj. Mert azt a női világot kislányom, ami benned van, azt ki kell érdemelni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s